Image Alt

Κανονισμός λειτουργίας

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών λειτουργεί καθημερινά όλους τους μήνες του χρόνου από τις 09:00 έως την δύση του ηλίου.

Κλειστό παραμένει τις ακόλουθες ημέρες:

  • 24-26 Δεκεμβρίου
  • 31 Δεκεμβρίου
  • 1-2 Iανουαρίου

Κάθε φιλοξενούμενος οδηγός που χρησιμοποιεί την πίστα και τους βοηθητικούς χώρους, οφείλει να ακολουθεί τον κανονισμό, τον οποίο και αποδέχεται με την είσοδό του στο Αυτοκινητοδρόμιο.

ΑΡΘΡΟ 1

Η ενοικίαση της πίστας προβλέπει ανά 20 λεπτά αλλαγή χρήσης της πίστας από αυτοκίνητο σε μοτοσικλέτα, εκτός εάν ο υπεύθυνος πίστας αποφασίσει και αναγγείλει διαφορετική χρήση και παρέκκλιση της προγραμματισμένης 20λεπτης αλλαγής για λόγους ασφαλής λειτουργίας.

ΑΡΘΡΟ 2

Η είσοδος στην πίστα προϋποθέτει υποχρεωτικά:

  • Πληρωμή της προβλεπόμενης διάρκειας χρήσης της πίστας σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο (4 εικοσάλεπτα).
  • Υπογραφή δήλωσης από τον οδηγό, ότι γνωρίζει τους κινδύνους και δεν εγείρει απαιτήσεις και ευθύνες από το Αυτοκινητοδρόμιο, πέραν όσων περιγράφονται παραπάνω. Μόνον με το πέρας της παραλαβής των φορολογικών παραστατικών (τιμολόγιο ή απόδειξη ποσού χρήσης πίστας), δίδετε άδεια στον οδηγό να χρησιμοποιήσει την πίστα.
  • Αντίστοιχη δήλωση συμπληρώνεται και από συνοδούς, τεχνικούς, δημοσιογράφους, φωτογράφους κ.α. που συμμετέχουν σε εκδήλωση κάποιας εταιρίας στην πίστα.
  • Η συμμετοχή ανήλικου συνοδηγού είναι επιτρεπτή μόνο με την υπογραφή του κηδεμόνα του.

 

ΑΡΘΡΟ 3

Η χρήση της πίστας υπολογίζεται από την στιγμή που το όχημα εισέλθει στην πίστα.

Ο χρόνος που το όχημα εξέρχεται στα paddocks για οποιονδήποτε λόγω, υπολογίζεται σαν χρόνος χρήσης της πίστας (εκτός από την ώρα αλλαγής ή λόγω ανωτέρας βίας).

ΑΡΘΡΟ 4

Η κίνηση μέσα στην διαδρομή απαγορεύεται εάν οδηγός και συνοδηγός δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και κράνος στα αυτοκίνητα και πλήρη προστατευτική στολή (κράνος, γάντια, φόρμα, μπότες) στις μοτοσικλέτες. Η φόρμα απαιτείται να είναι ολόσωμη ή διαιρούμενη, αρκεί να ενώνεται περιμετρικά γύρω από το σώμα. Η φόρμα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τελευταίας πενταετίας.

ΑΡΘΡΟ 5

Απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση σε αντίθετη φορά από αυτή που υποδεικνύεται από τον υπεύθυνο υπάλληλο πίστας ή τους κριτές, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν τον οδηγό που κινείται επικίνδυνα στην πίστα και να τον αποκλείσουν από τη συνέχεια των δοκιμών. Απαγορεύεται το κορνάρισμα και το σινιάλο με τα φώτα, είναι υποχρέωση  του οδηγού να βρει τον τρόπο προσπέρασης του προπορευόμενου οχήματος.

ΑΡΘΡΟ 6

Απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγω η είσοδος στην πίστα των συνοδών του οδηγού, χωρίς την προηγούμενη άδεια του υπεύθυνου πίστας. Σε περίπτωση παραπτώματος ο οδηγός τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από την χρήση της πίστας.

ΑΡΘΡΟ 7

Απαγορεύεται η κίνηση με υψηλές ταχύτητες εντός των Pits, από τους οδηγούς και τους χρήστες των χώρων της πίστας. Σε περίπτωση ανυπακοής επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από τον υπεύθυνο της πίστας.

ΑΡΘΡΟ 8

Απαγορεύεται αυστηρά η ανάπτυξη επιτόπιας υψηλής ταχύτητας (burn out) στην πίστα, από τους χρήστες της πίστας. Η εν λόγω παράβαση επισύρει χρηματικό πρόστιμο από 300,00 € και άνω κατ’ επιλογή του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και καταβάλλετε άμεσα από τον οδηγό ή τον οργανωτή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 9

Η απρεπής συμπεριφορά των παρευρισκομένων εντός του αυτοκινητοδρομίου έναντι τρίτων ή του υπαλλήλου της πίστας, επισύρει αποβολή από τον χώρο.

ΑΡΘΡΟ 10

Σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος ο οδηγός οφείλει να κατευθύνει το όχημα εκτός διαδρομής και να περιμένει βοήθεια από τον αρμόδιο της πίστας, για την μετακίνησή του.

ΑΡΘΡΟ 11

Κατά περίπτωση ο υπεύθυνος πίστας μπορεί να χωρίσει τους οδηγούς σε κατηγορίες ανάλογα με τα οχήματά τους ή την εμπειρία τους.

ΑΡΘΡΟ 12

Οι φωτογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα, εκτός των αγώνων, υποχρεούνται να βρίσκονται σε ασφαλή σημεία, που υποδεικνύονται από τον υπεύθυνο υπάλληλο της πίστας. Στην περίπτωση χρήσης της πίστας οι επαγγελματίες ή οι ιδιώτες φωτογράφοι καθώς και τα τηλεοπτικά συνεργεία θα πρέπει να περιορίζονται στον χώρο των paddocks έως και την pit line η οποία ορίζεται έως το τοιχίο που χωρίζει την πίστα. Στην περίπτωση αποκλειστικής χρήσης της πίστας συνεργάζονται με τον εκάστοτε οργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης. Απαγορεύεται η στατική φωτογράφηση καθώς και η χρήση επαγγελματικής κάμερας επάνω στο όχημα.

ΑΡΘΡΟ 13

Οι παρευρισκόμενοι στη πίστα υποχρεούνται να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου για την ομαλή κα εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινητοδρομίου..

SerresCircuit

Επικοινωνήστε μαζί μας

πληροφορίες

QUICK INFO

Monday-Sunday: 8am to Sunset. .
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, Σέρρες 621 25 ΤΘ 1236/62110
+ (30) 23210-52592 .
info@serrescircuit.gr serrescircuitgr@gmail.com
elΕλληνικά