Image Alt

Serres Circuit

European time attack challenge

5-6 Σεπτεμβρίου ο μεγάλος αγώνας European Time Attack Challenge στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Λίγα λόγια για το Time Attack

Το Time Attack είναι ένας αγώνας ο οποίος αναδεικνύει το Racing Build ταλέντο μιας χώρας μιας και η φιλοσοφία του έχει να κάνει καθαρά με το τρίπτυχο, Dream it – Build it – Race it και ελληνιστή, φαντάσου το – φτιάξε το – τρέξε το.

Ο θεσμός ξεκίνησε από την Ιαπωνία (όπως και το Drift) με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων εγχώριων βελτιωτικών οίκων καθώς και πολλών ιδιωτών.  Η φύση του αγώνα Time Attack τον κατατάσσει σαν τον απόλυτο αγώνα γοήτρου μιας και ο ένας και μοναδικός στόχος και το ένα και μοναδικό κριτήριο είναι ο απόλυτος χρόνος της πίστας.

Στην Ευρώπη, το Time Attack βρίσκεται σε μια καθόλα ανοδική πορεία σε πολλές χώρες όπου πραγματοποιούνται πρωταθλήματα. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρωτάθλημα Time Attack, εν τούτης έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες οι οποίοι τρέχουν σε γειτονικά πρωταθλήματα και μάλιστα με πολύ σπουδαία αποτελέσματα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, η οργανωτική ομάδα του European Time Attack Challenge επέλεξε το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για να πραγματοποιήσει τον κυριότερο αγώνα Time Attack της Ευρώπης και ένα από τους τέσσερις πιο σημαντικούς αγώνες Time Attack του κόσμου.

Οι λόγοι όπως μας ανέφεραν οι διοργανωτές είναι η τοποθεσία της πίστας, οι εγκαταστάσεις καθώς και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή την περιοχή. Επίσης, δήλωσαν ότι το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών συνδυάζει ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, ένα πολύ τεχνικό σχεδιασμό ενώ οι εγκαταστάσεις του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολλές πίστες του εξωτερικού.

European Time Attack Challenge

Το European Time Attack Challenge είναι ένας αγώνας γοήτρου που έχει σαν στόχο να αναδείξει τους γρηγορότερους «παίχτες» της Ευρώπης (και όχι μόνο). Είναι ένας αγώνας όπου οι καλύτεροι βελτιωτές έχουν την ευκαιρία να δουν έμπρακτα που βρίσκονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ παράλληλα δίνει και την δυνατότητα στον οδηγό να εξελιχθεί μιας και το περιθώριο λάθους δεν υπάρχει.

Έντονα αεροδυναμικά κατασκευασμένα από πολύ ιδιαίτερα υλικά για μείωση βάρους και αντοχή καθώς και υπερβολικές ιπποδυνάμεις είναι τα μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες.

Μέχρι στιγμής έχουν δώσει συμμετοχή πάρα πολύ δυνατά ονόματα του χώρου από πολλές χώρες ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρόντες  θα είναι και οι γρηγορότεροι Έλληνες επί πίστας όπου έχουν σημειώσει πολύ χαμηλούς χρόνους μέχρι στιγμής στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Πολλοί όμως είναι και οι Έλληνες οδηγοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δήλωσαν συμμετοχή γεγονός που δείχνει ότι το Motorsport στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατό και σίγουρα η νίκη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για κανένα ευρωπαίο επί ελληνικού εδάφους.     

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του European Time Attack Challenge, μελετώντας τις εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και στην Ελλάδα γενικότερα, θέλησε να δώσει και την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες supercars να λάβουν και αυτοί μέρος στον αγώνα. Όπως δήλωσαν, το European Time Attack Challenge είναι μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες εκδηλώσεις να μπορείς να βλέπεις πανέμορφα και πολύ γρήγορα supercars να περνάνε από μπροστά σου. Επίσης, οι ιδιοκτήτες supercars δεν έχουν και συχνά την δυνατότητα να διαγωνιστούν σε κάποιο event με όμοια τους αυτοκίνητα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα τόσο ιδιαίτερο event με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα πίστας της Ευρώπης.

Οι συμμετοχές είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου εκτός και αν συμπληρωθούν οι 60 θέσεις που έχει ορίσει σαν ταβάνι η οργανωτική επιτροπή του ETAC. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 41 συμμετέχοντες και η οργανωτική επιτροπή κάνει μια πολύ όμορφη παρουσίαση για τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά.

Η Ελλάδα φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο του motorsport ενδιαφέροντος μιας και φιλοξενεί έναν από τους πιο δυνατούς θεσμούς ανά τον κόσμο με τεράστια προβολή. Μέσα από αυτό τον αγώνα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το ελληνικό ταλέντο στην ενότητα motorsport και παράλληλα την ελληνική φιλοξενία.

Σας περιμένουμε όλους για να θαυμάσουμε ότι πιο γρήγορο υπάρχει στην Ευρώπη να έρχεται αντιμέτωπο με το χρονόμετρο του αυτοκινητοδρομίου Σερρών και για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των Ελλήνων οδηγών!

Facebook:https://en-gb.facebook.com/pg/EuroTimeAttackChallenge/posts/

Post a Comment

SerresCircuit

Contact us

QUICK INFO

QUICK INFO

Monday-Sunday: 8am to Sunset. .
Omonia Sports Park, Serres 621 25 P.O. box 1236/62110
+ (30) 23210-52592 .
info@serrescircuit.gr serrescircuitgr@gmail.com
en_GBEnglish (UK)